Sylvia Calvo dissenyadora catalana, un projecte sostenible i amb aroma a cafè • V I D M A R studio

Sylvia Calvo dissenyadora catalana, un projecte sostenible i amb aroma a cafè

Álvaro DeLogos, un equilibrista de mucha cuerda
16 julio, 2018
ONA cerveza artesana
ONA cerveza artesana
19 julio, 2018

Sylvia Calvo dissenyadora catalana, un projecte sostenible i amb aroma a cafè

.

Silvia Calvo

Sylvia Calvo, dissenyadora de caràcter Internacional que se sumeixi a la connexió de Vidmar Festival. Això ens satisfà.

Ella construeix la seva marca amb la convicció d’aportar a la millora del món.

Aposta per valors tan necessaris com la sostenibilitat mediambiental i la fabricació artesanal, la proximitat, la col·laboració, el comerç just, la consciència en la responsabilitat social i la transparència en els processos de producció per impactar positivament en el nostre entorn.

Una altra artista que segueix el rumb que el cor li mana, i és que cal seguir el seu pols! Abans d’emprendre la seva activitat en la moda sostenible l’any 2015, Sylvia Calvo va treballar en sectors molt allunyats de la moda. No obstant en tot això va haver-hi alguna cosa que li va fer reflexionar i canalitzar-se amb forces en el seu projecte.

En l’actualitat, després d’un treball intens, podem dir que aquesta empresària està vivint, experimentant i deixant en diferents parts del món la llavor de prendre consciència sobre l’ús que se’ls dóna als materials.
El seu lema és: «De residu a recurs». La idea de Residu a Recurs és un dels principis de l’economia circular.

 

 

.
Recordes el que vas escoltar en la conferència del 2012 que et va fer reflexionar?

Vaig veure misèria a les fàbriques de confecció asiàtiques. Vaig veure nens treballant.  Vaig veure persones treballant envoltades de brutícia. Vaig veure imatges d’un mar sec, gairebé desaparegut, com és el mar d’Aral. Vaig entendre per què la moda «fast-fashion» és un mal del nostre món actual i, que si algun dia feia alguna cosa en el món de la moda, hauria de ser per contribuir a un canvi positiu en aquest sector.

.

 «La moda «fast-fashion» és un mal del nostre món actual»

.

Com és el model de negoci actual de la indústria?

És un model en el que es prioritza el consumisme, en el que els materials cada vegada són de pitjor qualitat i en el qual es genera una uniformitat i falta d’empremta personal de cada consumidor. Aquest model actual fa que la indústria de la moda sigui la segona que més contamina el planeta.  Això ha de canviar.

.

«Aquest model actual fa que la indústria de la moda sigui la segona que més contamina el planeta.»

.

Creus que la gent comprèn la problemàtica?

Els consumidors cada vegada estan més asseventats sobre les qüestions de sostenibilitat. Volen saber on, com i amb quins materials esta el.laborada la roba que porten. Va en augment el número de consumidors responsables. També molts busquen originalitat i més qualitat. La moda sostenible no només els aporta valor sinó també disseny i creativitat.

.

La moda sostenible no només els aporta valor sinó també disseny i creativitat.


.

Pots comentar com comença la cadena de la producció amb els sacs de cafè?

Un cop els sacs han estat buidats, els recollim, els rentem i els preparem per a una nova vida, una nova aventura per a la qual no havien estat creats originalment. Els sacs els transformem amb la nostra creativitat, els nostres dissenys i diferentes tècniques empreades, i passen d’estar abandonats als port a lluïr sobre les passarel.les.

Fuiste elegida entre 300 participantes por  Advance Leadership Foundation para la cumple de Economía Circular.
.

Quines responsabilitats assumeixes ara?

La responsabilitat i la voluntat de promoure els principis i beneficis que ens pot aportar el canvi a la nostra societat al pasar d’una economia lineal actual a una economía circular, com es propossa des de la Unió Europea. Aquest canvi aportarà noves oportunitats econòmiques i nous models de negoci que podrem desenvolupar dintre de l’economia del nostre país.

.

Què proposes per als dissenyadors que comparteixen la teva mateixa filosofia?

És important que actuem de manera coordinada i que ens donem suport els uns als altres, ja que el canvi només podrà aconseguir-se si traballem tots conjuntament. Així podrem tenir més força per assolir els objectius més ràpidament.

.

Quin és la visió que imagines en relació a la creació de moda sostenible. Ens vestirem diferent?

Ens vestirem amb disseny i amb valors perquè la sostenibilitat no està renyida amb l’estil, l’elegància i el bon gust. La moda sostenible aboga per el triple balanç (medi ambiental, social i  econòmic).   Fer les coses bé també pot ser un negoci rendible, anant més enllà de només l’objectiu econòmic.
.

.

«Creem moda en la qual la sostenibilitat és part del disseny, emprant per a això processos de producció totalment artesanals i materials ecològics, tant orgànics com reciclats, amb un impacte mínim sobre el medi ambient. D’aquesta manera, cada peça obté un estil únic i distintiu».

Sylvia Calvo BCN és una signatura de moda ecològica i ètica

.

Sylvia Calvo Bcn, aposta per valors com la sostenibilitat mediambiental i la fabricació artesanal

.

El 28 de juliol podràs conèixer la seva proposta en #VidmarFestival  «The Night Of The Arts» on gaudirem de la seva actuació a l’espai singular de Can Bisa

Registre en Eventbrite

.

.

.

Sylvia Calvo Bcn

https://sylviacalvobcn.com/

https://www.youtube.com/channel/UCDQeZnNUg-m27RyuO4fWCrQ

https://www.instagram.com/sylviacalvobcn/

.

.

.

 

Et ve de gust rebre la nostra Newsletter?
Rep el nostre ArtistMag directament en el teu correu
Una newsletter quinzenal, que pretén donar veu a aquests petits grans projectes.
Subscriu-te a 
http://vidmarfestival.com/

1 Comment

  1. […] ropa sostenible de la diseñadora  Sylvia Calvo, creada a partir de bolsas de café que también por micro comentó el proceso de […]

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *