Mariposas de Madera, un proyecto, una evolución y transformación personal • V I D M A R studio

Mariposas de Madera, un proyecto, una evolución y transformación personal

miss bartulos vidmar festival
Dibujar me ayuda a expresar con imágenes mis realidades, Deyanira «Miss Bártulos»
7 junio, 2018
Vidmar Festival x Sarie Oliver
Vidmar Festival, Art & Experimental Sound . 16 Junio
12 junio, 2018

Mariposas de Madera, un proyecto, una evolución y transformación personal

.

Mariposas de Madera es el proyecto personal de Yolanda Niubo, un proyecto sostenible donde el corcho es protagonista.

.

«Mariposas de Madera, és el nom del projecte que he tirat endavant a partir d’una evolució personal i transformació amb mentalitat i consciència sostenible.

.

Després de finalitzar fa anys la Carrera de Disseny de Moda, treballar com a Directora de botiga a una marca de roba coneguda, i veure com els meus valors eren totalment oposats als valors d’empresa, fa un any vaig decidir passar del fast fashion al slow fashion, sortir del meu treball estable i salari mensual cap a un món que no coneixia a la moda, la sostenibilitat i buscant matèries sostenibles, em vaig trobar amb el suro.

.

Diverses marques fan moda, sobretot bosses de suro, però no fan bosses com les meves; tinc una part més comercial per tenir venda segura, però faig bosses totalment artesanals i precioses, puc tardar tres dies a fer una bossa perquè a vegades necessito període d’assecament; abans de començar a fer la bossa, tinc la idea clara del que vull fer, rigidesa, aparença, utilitat, color, però mai sé ven bé tot el que necessitaré per fer-ho, per les necessitats dels materials.

.

Un altre de les coses que em diferencien de les marques que fan complements de suro, és que he substituït els elements necessaris de costura per matèries sostenibles: he substituït les entreteles per fer rígid el teixit per cartó reciclat o enganxant fins a 4 capes de suro amb cola sense dissolvents de làtex natural; els folres i cotons que utilitzo són orgànics o reciclats, no utilitzo mai polièster, em resulta absurd veure bosses de suro amb folres de polièster, no vull vendre moda, vull ensenyar consciència sostenible i art.

.

Per això el nom, la papallona significa la transformació i la fusta el Planeta.» Yolanda

.

.

.

.

Mariposas de Madera

https://www.instagram.com/mariposas_de_madera/

.

.

.

¿Te apetece recibir nuestra Newsletter?
Recibe nuestro ArtistMag directamente en tu correo
Una newsletter quincenal, que pretende dar voz a esos pequeños grandes proyectos.
Suscríbete en http://vidmarfestival.com/

1 Comment

  1. Vidmarfestival dice:

    El 16 de junio «Mariposas de Madera» estará presente en el encuentro de talentos de Vidmar Festival en Can Bisa, Vilassar de Mar, presentando su nueva colección de temporada.
    Ven a conocerla!, además podrás conocer el proceso de creación de sus piezas, ver como elabora estas in situ y conocer sus técnicas. Te sorprenderá!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *